Challenger Pro League: RWDM snel klaar met Lierse K., SK Beveren is Mbokani alweer dankbaar

De titelstrijd in de Challenger Pro League blijft razend spannend. Zowel RWDM als SK Beveren wonnen hun match.

RWDM trok naar Lierse K. en Botella schoot na 9 minuten al raak. Mickael Biron zorgde iets voor het halfuur voor de 0-2. Net na de rust zette Kylian Hazard de 0-3 eindstand al op het bord.

SK Beveren kon in de eerste helft niet scoren tegen Beerschot, maar door de 0-2 van RWDM bij de rust moest het zelf aan de bak in de tweede helft. Dieumerci Mbokani zorgde na twee minuten al voor de 1-0.

Iets voor het uur zorgde Barry voor de 2-0, Van den Bergh pakte bij Beerschot een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart. Een paar minuten voor tijd zorgde Mbokani met zijn 14 voor Beveren voor de 3-0 eindstand.

RWDM en SK Beveren blijven door hun zeges op een punt van elkaar in de stand. Er staan nog twee speeldagen op het programma, volgende week zijn er geen wedstrijden.

Degradatie onafwendbaar voor Virton?

Virton staat echter dicht bij de degradatie. Het moest winnen tegen Deinze om nog een kans te maken om zich te redden, maar het verloor met 3-1. Met nog maar twee speeldagen te gaan is de achterstand van Virton op Jong Genk en SL16 FC vijf punten.