Vincent Kompany ziet zijn kansen op het behoud stijgen nadat Everton, zonder Onana, wint van Nottingham Forest

Vincent Kompany ziet zijn kansen op het behoud stijgen nadat Everton, zonder Onana, wint van Nottingham Forest
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Everton heeft zaterdagnamiddag de belangrijke wedstrijd tegen Nottingham Forest gewonnen met 2-0. De Toffees doen zo een heel goede zaak in de strijd om het behoud.

Everton stond zaterdag voor een belangrijke uitdaging. De Toffees namen het op tegen Nottingham Forest dat voor de wedstrijd slechts een punt meer had. Na de 6-0 nederlaag tegen Chelsea wou Everton weer rechtveren.

Op het halfuur kon Everton op voorsprong komen. Gueye maakte er 1-0 van met een mooie plaatsbal. Matz Sels moest zo voor de eerste keer achterom kijken.

Een kwartier voor het einde maakte Dwight McNeil er nog 2-0 van. Net zoals bij het eerste doelpunt, had Sels er maar weinig aan kunnen doen. De 2-0 werd uiteindelijk ook de eindstand. 

Voor het einde botsten Beto en Morgan Gibbs-White met elkaar. Beto werd per brancard van het veld gedragen na de botsing en kreeg zuurstof toegediend. Hij deed al wel teken dat hij oké is.

Gibbs-white Morgan
© photonews

Amadou Onana bleef heel de wedstrijd op de bank bij Everton. Divock Origi mocht tien minuten voor het einde invallen bij de bezoekers.

Hierdoor blijft Nottingham Forest op de 17e plaats met 26 punten. Everton neemt wat afstand en telt er nu 30. Ook voor Vincent Kompany is deze uitslag goed nieuws. Hij vecht nog voor het behoud met Burnley dat 19e staat met 23 punten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties