Speeldag: Speeldag 4
Stadion: DSB Stadion
AZ maakt RBC na rust belachelijk
Jimmy Wouters

AZ heeft zaterdagavond een ruime overwinning geboekt. De Alkmaarders stuurden RBC met maar liefst 7-0 terug naar Roosendaal. Vooral na de rust maakte AZ met zes doelpunten het verschil.

In de eerste helft was AZ duidelijk een maatje te groot voor de Roosendalers, met Kpaka in de basis. Toch stond het voor rust pas 1-0. Shota Arveladze wist na een half uur spelen het enige doelpunt van de eerste helft te noteren. Maar die score zei niets over het spelbeeld. AZ kreeg kansen, maar sprong daar erg onzorgvuldig mee om.

Na de koffie draaide de Alkmaarse machine op volle toeren. In de 52ste minuut wist Perez de 2-0 al op het scorebord te zetten. AZ bleef domineren en tien minuten later maakte Denny Landzaat er vanaf de strafschopstip 3-0 van. Nog was het feestje niet voorbij, want luttele minuten later scoorde Arveladze zijn tweede treffer van de wedstrijd. Een kwartier voor tijd bracht Landzaat de forfaitscore op het bord. Nauwelijks twee minuten later, mocht ook de pas ingevallen Stein Huysegems zijn doelpuntje meepikken.

Vlak voor tijd was opnieuw de eer aan Arveladze om de bal in de netten te werken. Geen loepzuivere hattrick, maar wel weer drie doelpunten, waarmee zijn totaal momenteel op zeven staat.