Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
PSV wint het duel van de wansmaak

Arouna Koné mocht zich matchwinner noemen na een uitermate flauw duel.

PSV begon met zijn drie nieuwelingen in de basis. Koné startte als linkerspits, Michael Ball was linksback en Michael Reiziger fungeerde als centrale verdediger naast Alex. De Eindhovenaren domineerden gedurende de eerste helft de partij, maar het tempo lag veel te laag om echt gevaarlijk te zijn. De ploeg uit Eindhoven kreeg wel wat kansjes, maar die leverden amper gevaar op.

Vlak na rust kwam PSV dan toch op voorsprong. De Eindhovenaren hadden hiervoor wel de hulp nodig van Utrecht-doelman Franck Grandel. De Fransman ging bij een hoge bal kinderlijk in de fout. Hij liet de bal uit zijn handen glippen en Koné kon er dan bitter eenvoudig 1-0 van maken. Utrecht toonde totaal geen interesse om de scheve situatie recht te trekken, waardoor PSV het heft in handen hield. Twintig minuten voor tijd kreeg de thuisploeg dan een strafschop. Koné stond klaar om zijn tweede van de avond te maken, maar schoot danig zwak in zodat Grandel zijn fout wist te herstellen.

In de slotfase ging ook PSV - doelman Gomes een aantal keer in de fout, waardoor Utrecht nog even gevaarlijk werd, maar het was Koné die nog de beste kansen kreeg.