Arne Slot 16'
2-0
4-0
4-1
84' Jan Paul Saeijs (pen)
Datum: 11/09/2005 14:30
Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Mycom Stadion
NAC kinderlijk eenvoudig voorbij ADO
Jimmy Wouters

NAC Breda heeft zondagmiddag zijn tweede thuisoverwinning van het seizoen geboekt. Tegen ADO Den Haag had de trainer Ton Lokhoff amper 23 minuten nodig om de wedstrijd te beslissen.

De wedstrijd begon uitstekend, want na nauwelijks twee minuten spelen opende Mike Zonneveld al de score. De thuisploeg bleef domineren en dat resulteerde. Op het kwartier maakte Arne Slot er 2-0 van. Dit volstond echter niet voor de thuisjongens, want ze bleven voor de aanval kiezen. Amper 6 minuten na de 2-0 stond het al 3-0. Mendes da Silva rondde een mooie solo af en en bezegelde zo het lot van ADO.

Na de rust liet NAC de teugels wat vieren, waardoor ADO wat meer in de partij kwam. De bezoekers kregen nog wel wat kansjes, maar een doelpunt zat er niet in. Het werd zelfs een kwartier voor tijd 4-0 dankzij een treffer van Rigters.  Vijf minuten voor affluiten mocht Jean-Paul Saeijs vanop de stip nog de eer voor Den Haag redden.