Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Vast en goed stadion
NAC boekt eerste uitoverwinning
Dirk Pieters

NAC Breda kon gisterenavond een goede zaak doen in het klassement, maar dan moest het wel gaan winnen op het veld van RBC.

NAC kwam al vroeg op voorsprong via een treffer van Johan Vonlanthen. De Zwitser schoot de bal via RBC-verdediger Roumani langs doelman Mark Volders in doel, 0-1. NAC al vroeg op rozen. De pret was van korte duur, want na 20 minuten gaf scheidsrechter Dick Jol een strafschop aan RBC Roosendaal. Paul de Lange benutte de strafschop. De bal ging via de paal en het hoofd van NAC-doelman Arno van Zwam binnen en zo werd het 1-1. De bezoekers kregen nog enkele kleine kansjes, maar doelman Volders echt bedreigen zat er niet meer in.

Na de pauze begon RBC Roosendaal het beste, maar tot scoren kwam de thuisploeg niet. De ploeg uit Roosendaal kreeg wel twee grote kansen. Edgar Marcelino schoot een vrije trap op de lat en Arjan Ebbinge miste een reuzekans op de 2-1. Enkele minuten later kwam NAC tegen de gang van het spel in opnieuw op voorsprong. Pierre van Hooijdonk schoot een strafschop voorbij doelman Volders. 1-2 en de Brabanders opnieuw op voorsprong. RBC Roosendaal probeerde het in de slotminuten nog wel, maar kwam, mede door een rode kaart van Arjan Ebbinge, niet meer in de wedstrijd. Meteen de eerste uitzege van NAC Breda dit seizoen.

NAC boekte zo een belangrijke zege in de Holland Casino Eredivisie. De ploeg van trainer Ton Lokhoff won het Brabantse onderonsje tegen RBC Roosendaal met 1-2. Het voetbal was van een laag niveau, maar treuren deden ze bij NAC niet. NAC speelde onder zijn kunnen en RBC kon simpelweg niet beter.