Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Nieuw Galgenwaard
Feyenoord verliest voor het eerst
Philippe Crols

Feyenoord Rotterdam heeft voor de eerste keer dit seizoen punten verloren. In Utrecht kregen de Rotterdammers ook meteen hun eerste nederlaag aangesmeerd. Robin Nelisse was met drie doelpunten de uitblinker van de wedstrijd.

Robin Nelisse was na drie minuten spelen al dicht bij de openingstreffer. Toen kopte de ex-Feyenoorder de bal nog over de dwarsligger. Drie minuten later had de spits meer geluk. Nelisse sprong hoger dan Pascal Bosschaart en kopte de 1-0 voorbij doelman Lodewijks in doel. Feyenoord was duidelijk nog niet goed bekomen van de Uefa beker-uitschakeling van donderdag tegen Rapid Boekarest en zat helemaal niet in de wedstrijd. Utrecht van zijn kant domineerde ook niet echt. Een vrijschop van Di Tommaso vloog over het doel en Stefaan Tanghe zag zijn poging in het zijnet belanden. De bezoekers kregen gedurende de hele eerste helft niet één deftige kans, maar kwamen vlak voor rust wel op gelijke hoogte. Feyenoord had met dat doelpunt eigenlijk weinig te maken. Eerst greep Utrecht-doelman Franck Grandel nogal knullig in waarop Sander Keller de bal in eigen doel tikte, 1-1 en dat was ook de ruststand.

Zes minuten na rust was de wedstrijd zo goed als gespeeld. Robin Nelisse was daarvoor verantwoordelijk. Eerst schatte doelman Lodewijks het afgeweken schot verkeerd in en twee minuten later kopte de spits Utrecht naar een 3-1-voorsprong. Pas na de 3-1 kwamen de bezoekers aan voetballen toe. Ono en Kalou stelden Grandel op de proef, maar doelpunten kwamen er niet uit voort. De aansluitingstreffer leek er na 65 minuten dan toch te komen. Kalou kon alleen naar Grandel gaan, maar werd op zijn weg naar dat doel foutief gestuit door Tiendalli. Een rode kaart was het logische gevolg. Met tien man beperkte de thuisploeg zich enkel nog tot verdedigen en kreeg bijgevolg weinig of geen kansen meer. Feyenoord kreeg er nog wel een aantal. Salomon Kalou kon meermaals uithalen vanuit de tweede lijn, maar zijn pogingen waren zelden gekadreerd. Het schot van Paauwe was dat wel, maar doelman Grandel wist de bal alsnog uit zijn doelvlak te zweven. In de slotfase was ook Drik Kuyt nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar zijn schot vond ook de weg naar de netten niet. Toen was het echter al een tijdje duidelijk dat de Rotterdammers hun eerste nederlaag zouden aangesmeerd krijgen.

3-1 was dus inderdaad ook de eindstand. Feyenoord blijft hoedanook aan de leiding, maar moet straks waarschijnlijk AZ naast zich dulden. Utrecht staat met 10 punten uit zeven wedstrijden op de zevende plaats.