Speeldag: Speeldag 8
Stadion: De Goffert
NEC doet een goede zaak in het klassement
Dirk Pieters

NEC heeft vanmiddag een goede zaak gedaan in de Nederlandse Eredivisie. De thuisploeg won het degradatieduel tegen RBC Roosendaal met 3-1.

Het was al van meet af duidelijk dat de thuisploeg voor de aanval koos. Dat resulteerde al na 23 minuten in een eerste treffer. Aanvaller Romano Denneboom schoot het openingsdoelpunt binnen. Erg lang duurde de vreugde niet, want op slag van rust maakte Ali Elkhattabi gelijk. Voor NEC was dit een mentale opdoffer vlak voor de rust.

Toch ging NEC in de tweede helft opnieuw op zoek naar een doelpunt en dat kwam er ook al snel. Andrejs Niedzielan maakte na amper twee minuten de tweede treffer voor de thuisploeg. Bij de bezoekers begonnen de potjes over te koken en mocht RBC-speler Paap al vroegtijdig gaan douchen. Giuliano Grot schoot de 3-1 eindstand op het bord.

RBC Roosendaal blijft na deze nederlaag moederziel alleen op de laatste plaats in het klassement. [AN]