Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Mandemakers Stadion
RKC wint sprankelende Brabantse derby
Jimmy Wouters

Davy Schollen zal zijn terugkeer wellicht anders voorgesteld hebben. Hij verloor namelijk met zijn ploeg, NAC Breda, met 4-1 op het veld van RKC Waalwijk na een uiterst aangename derby.

De eerste helft ging gelijkopgaand op en neer. RKC kwam het best uit te startblokken en creĆ«erde enkele kansen via een erg bedrijvige De Ceulaer. Halverwege de eerste periode werd de ex-speler van STVV in de zestien neergelegd, waardoor Hoogendorp vanop de stip de score kon openen. Vijf minuten later kwamen de bezoekers weer langzij dankzij de treffer van van Hooijdonk. De bezoekers putten moed uit die treffer en speelden nog enkele fraaie kansen bij mekaar.

Na de rust zorgde Molhoek al na tien minuten voor een tweede Waalwijkse voorsprong. NAC probeerde vervolgens de scheve situatie nog recht te trekken, maar invallers Diba en Vonlanthen bleken niet over voldoende slagkracht te bezitten.  In de slotfase counterde RKC zich nog naar 4-1 dankzij treffers van Van de Haar en Martens. [AN]