Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Oosterpark Stadion
Groningen versterkt thuisreputatie
Jimmy Wouters

FC Groningen heeft in het eigen Zuiderpark al voor de vijfde keer in zes duels gewonnen. Ditmaal stuurden de Noorderlingen Roda met 1-0 terug naar Limburg.

FC Groningen begon vrij aardig aan het duel, maar de ploeg was enkel via schoten van Cornelisse gevaarlijk. Roda kwam vervolgens beter in de partij. Zo werd een doelpunt van Sérgio afgekeurd en kopte Pa Modou Kah nog tegen de lat.

Ook na rust bleef het spelbeeld hetzelfde en hield Groningen het veldoverwicht. Roda was al tevreden met een punt. Die houding werd de Limburgers nog fataal, want tien minuten voor affluiten bracht Danny Buijs zijn ploeg op voorsprong. In de slotfase was Roda nog dicht bij de gelijkmaker, maar Ivan Vicelich trapte op de paal. [AN]