Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Nieuw Galgenwaard
RBC geeft Utrecht de punten cadeau
Jimmy Wouters

RBC Roosendaal heeft FC Utrecht zondag niets in de weggelegd. De thuisploeg won zonder goed te spelen met 4-1 van een zwak RBC.

De partij in De Galgenwaard begon uitermate zwak. Beide ploegen toonden totaal geen initiatief, waardoor de fans op hun honger bleven. Kansen bleven uit totdat vlak voor rust een doelpunt uit de lucht viel. Het was nota bene een debutant, Maachi, die de score opende.

Geheel tegen de algemene verwachtingen in kwam RBC vlak na rust op gelijke hoogte. De hele Utrechtse defensie stond te slapen, waardoor Kpaka er eenvoudig 1-1 van kon maken. Lang duurde het feestje van RBC niet, want nauwelijks vijf minuten later bracht Broerse zijn ploeg voor de tweede keer op voorsprong. Niet veel later besliste Maachi de partij. Vlak voor affluiten mocht de Fransman Fortuné de 4-1 eindcijfers op het bord brengen. [AN]