Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Vast en goed stadion
RBC en RKC delen de punten in zwak duel
Jimmy Wouters

Vrijdagavond hebben RBC en RKC 1-1 gelijk gespeeld. Het was een uitermate zwak duel, waarin de onzorgvuldigheden uiblonken.

De wedstrijd was werkelijk niet voor aan te zien. Passes kwamen amper of niet aan en de vrije trappen werden zomaar weggegeven. RBC was in de eerste helft de minst slechte ploeg. De Roosendalers kwamen dan ook vlak voor rust op voorsprong. Het was Paul Kpaka die met een prachtig doelpunt voor het enige lichtpunt tot hiertoe zorgde.

Ook na de pauze bleef het spelbeeld ongewijzigd. Pas toen RKC op het uur via Keller wist te scoren, kwam er wat meer leven in het spel. De bezoekers uit Waalwijk voerden de druk wat op. Dit leverde nog wat kansen op, maar door sterk keeperswerk van Friebel, werd er niet meer gescoord. [AN]