Speeldag: Speeldag 11
Stadion: DSB Stadion
Doelman bezorgt Heracles een punt
Jimmy Wouters

Heracles - doelman Martin Pieckenhagen zal de wedstrijd in Alkmaar tegen AZ waarschijnlijk nooit meer vergeten. In de toegevoegde tijd kopte de Duitser zijn club Heracles Almelo naast AZ, waardoor de eindstand op 2-2 kwam.

Die puntendeling was overigens niet onverdiend. De bezoekers speelden  zaterdagavond aardig met AZ mee. Toch nam de thuisploeg al van begin af aan het helft in handen. Het bleef aanvankelijk wachten op de openingstreffer. Die viel uiteindelijk vlak voor de pauze. Tarik Sektioui werd mooi aangespeeld door Arveladze en kon zo de score op 1-0 brengen.

Ook na de pauze had AZ iets meer overwicht. Toen Shota Arveladze er na tien minuten speler 2-0 van maakte, leek de partij beslist. Alleen kon de ploeg uit Alkmaar die dubbele voorsprong niet vasthouden. Nauwelijks twee minuten na de 2-0 bracht Calincov zijn ploeg terug in de partij.

AZ kreeg vervolgens nog enkele goede kansen, maar verzuimde om de partij definitief op slot te gooien. In de blessuretijd kreeg AZ dan nog het deksel op de neus. Doelman Pieckenhagen ging op een corner mee naar voren en kopte vervolgens de voorzet knap achter overbuur Timmer en zorgde zo voor een complete verrassing. [AN]