Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Parkstad Limburg Stadion
Mooi duel levert geen winnaar op
Jimmy Wouters

Het duel tussen Roda JC en NAC Breda heeft geen winnaar opgeleverd. In Kerkrade was het na 90 minuten spelen 3-3. Een puntendeling, waarmee vooral NAC heel tevreden mee zal zijn.

Roda was gedurende de hele wedstrijd baas en creëerde veruit de meeste kansen. De partij begon echter vrij aarzelend. Vooral NAC liet duidelijk zien dat het voor niets meer dan een punt naar Limburg was afgezakt. Tegen de gang van het spel in kwamen de bezoekers na 13 minuten op voorsprong. Het was een sterk spelende Pierre van Hooijdonk die vanop vrije trap de score opende.

Roda JC reageerde vrijwel onmiddellijk. De ploeg ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en kreeg die ook na 25 minuten spelen. Sergio werkte de bal na wat geklungel in de bezoekende defensie voorbij doelman Van Zwam, die terug de voorkeur had op Schollen. De thuisploeg bleef doorzetten en in de toegevoegde tijd van de eerste helft leverde dat de verdiende voorsprong op via een knap doelpunt van de Estse spits Oper

Ook in de tweede helft was Roda de betere ploeg, maar alleen vergat de thuisploeg op zoek te gaan naar het beslissende derde doelpunt. Dat brak hen echter zuur op, want iets na het uur bracht Penders de score terug in evenwicht. Roda voerde vervolgens de druk op. De Kerkraders waren vooral met schoten vanuit de tweede lijn van Bodnar en Cissé erg gevaarlijk. Vijf minuten voor affluiten moest NAC-doelman Van Zwam zich dan toch gewonnen geven op een hard schot van Bodnár.

Roda leek de winst op zak te hebben, maar in de toegevoegde tijd bezorgde niemand anders dan Pierre van Hooijdonk zijn ploeg nog een punt. Met een magistrale vrije trap bracht hij de eindstand op 3-3.  [AN]