Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Zuiderpark
NEC gaat met volle buit lopen
Jimmy Wouters

NEC heeft zaterdagavond een uitstekende zaak gedaan. Zo gingen de Nijmegenaren met 0-1 bij ADO Den Haag winnen.

Tijdens de eerste helft schotelden beide teams de supporters maar een magere schotel voor. NEC kroop terug en liet het initiatief over aan de thuisploeg. Die wist zich echter geen raad met de geboden ruimte, waardoor doelgevaar uitbleef. NEC wist nog wel op de counter voor wat gevaar te zorgen, maar een doelpunt bleef uit.

Na de thee kwam de thuisploeg even fel opzitten. De bezoekers hadden het erg moeilijk, maar Babos speelde een ijzersterke partij. Na het openingsoffensief van de thuisploeg nam NEC het initiatief over en kreeg het team van van Cees Lok enkele goede mogelijkheden. Zo waren Tininho en Boutahar nog erg dicht bij een doelpunt. Tien minuten voor affluiten viel dan toch een doelpunt dankzij Takak. [AN]