Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Mandemakers Stadion
RKC en PSV maken er spektakelstuk van
Jimmy Wouters

RKC Waalwijk en PSV Eindhoven hebben zaterdagavond van de Brabantse derby een spektakelstuk gemaakt. De einduitslag in Waalwijk was van vooroorlogse origine: 4-4. Jefferson Farfán was met drie doelpunten de man van de wedstrijd.

Het publiek kreeg meteen een open wedstrijd te zien. Beide teams trokken volop de kaart van de aanval. En dat loonde, want na amper 14 minuten spelen opende Farfán met zijn eerste van de avond de score. Enkele luttele minuten later hingen de bordjes weer mooi in evenwicht. Het was Benjamin De Ceulaer die met een fraaie volley de gelijkmaker wist te noteren.
Vervolgens ging de partij goed op en neer met kansen aan beide zijden. Zo kreeg De Ceulaer tot tweemaal toe de kans om zij ploeg op voorsprong te brengen. Vlak voor de pauze kwamen de bezoekers uit Eindhoven dan op voorsprong. Weer was het Farfán die voor het doelpunt zorgde.

Vlak na de koffie bracht Farfán PSV met zijn derde treffer van de avond op 1-3 en leek hij de wedstrijd beslist te hebben. RKC beet echter van zich af en kwam iets over het uur via een vrije trap van Hoogendorp weer terug in de partij. De mannen van Adrie Koster bleven komen en kwamen via doelpunten van Keller en weer Hoogendorp zelfs op voorsprong.
Met nog een kleine tien minuten op de klok leek PSV op zijn tweede competitienederlaag af te stevenen. Gelukkig voor Hiddink redde de ingevallen Robert alsnog een punt. [AN]