Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Vast en goed stadion
RBC zorgt voor verrassing tegen Feyenoord
Jimmy Wouters

RBC heeft voor de verrassing van het nog prille weekend gezorgd. Zo hield de rode lantaarn Feyenoord op een 2-2 gelijkspel.  Het is nog maar het vierde punt dit seizoen voor de ploeg uit Roosendaal.

De bezoekers uit Rotterdam hadden de trip naar Roosendaal duidelijk onderschat. Na de 7-1 overwinning tegen Heracles dacht Feyenoord ook hier eenvoudig met de winst te gaan lopen. Die instelling brak hen echter zuur op, want na 2 minuten spelen bracht Kpaka zijn ploeg al op voorsprong. RBC bleef de betere ploeg. Op het kwartier werd het zelfs 2-0 dankzij een treffer van Loran.
Feyenoord schoot plots wakker en trok ook ten aanval. Nauwelijks vijf minuten na de 2-0 werd het al 2-1. Pardo nam de aansluitingstreffer voor zijn rekening.

Feyenoord bleef vervolgens naarstig op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg probeerde het wel, maar veel lijn zat er niet in het spel van de Rotterdammers. Een kwartier voor affluiten kwamen de bezoekers dan eindelijk langszij. Op aangeven van Kuijt mocht De Guzman scoren. Feyenoord bleef echter op zoek gaan naar de winning-goal, maar mede door een puike wedstrijd van Volders hield RBC dat puntje vast. [AN]