Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Arke Stadion
AZ komt op gelijke hoogte van PSV
Jimmy Wouters

AZ heeft in de aartsmoeilijke verplaatsing naar FC Twente duidelijk gemaakt dat de club mee wil doen voor de titel. Ze speelden geen grootse partij, maar wonnen wel met duidelijke 1-3 cijfers. Het waren de invallers die de overwinning veilig stelden.

AZ had het geruime tijd moeilijk in Enschede. Zo wisten de Alkmaarders geen antwoord op het betonvoetbal van de thuisploeg. Twente, zonder de geschorste N'Kufo, kwam na een halfuur spelen verrassend op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van Meerdink. AZ probeerde het, maar de ploeg was erg ongelukkig in haar acties.

Van Gaal reageerde na rust en bracht Huysegems en Koevermans in het spel. Het moet een grote opluchting geweest zijn voor de AZ-coach, want beide spelers keerden het tei. Zo bracht Huysegems zijn ploeg in de 65e minuut langszij en schoot Koevermans 7 minuten later de 1-2 op het scorebord. Vlak voor tijd mocht Landzaat er nog 1-3 van maken.

De thuisaanhang werd het allemaal teveel. Na weer al een matte partij van hun team, eiste het publiek nu al het ontslag van trainer Coolen. [AN]