Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Nieuw Galgenwaard
Sparta pakt op de valreep een punt
Jimmy Wouters

FC Utrecht leek de zege zo goed als zeker beet te hebben, maar in de blessuretijd dook Cvetkov plots op en bezorgde Sparta alsnog een punt.

FC Utrecht was duidelijk de betere ploeg. De thuisjongens trokken vanaf het eerste fluitsignaal de wedstrijd al naar zich toe. De Domstedelingen kregen bijgevolg ook enkele goede mogelijkheden, maar zowel Nassir Maachi als Dave van den Bergh wisten uit hun acties aanvankelijk niet te scoren. Op het halfuur kwam Utrecht dan verdiend op voorsprong. Uit een vrije trap van Broerse kopte van den Bergh de 1-0 tussenstand op het bord. Desondanks kreeg ook Sparta wat kansjes, maar Rose faalde in de afwerking.

Ook in de tweede helft bleef de thuisploeg domineren. Zo kregen onder meer Maachi en Tanghe nog een goede mogelijkheid. Sparta draaide vervolgens het roer volledig om en trok ten aanval. Toch duurde het tot diep in de blessuretijd vooraleer Ivan Cvetkov de bal voorbij Terol kon koppen.  [AN]