Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Mandemakers Stadion
Heerenveen en RKC delen de punten

RKC Waalwijk en Heerenveen hebben in een besneeuwd Brabant 2-2 gelijkgespeeld. RKC kwam echter op een 2-0 voorsprong, maar na de pauze boog Klaas Jan Huntelaar de situatie met twee treffers recht.

In de aanloop naar de wedstrijd ging alle aandacht naar Klaas Jan Huntelaar. De spits staat immers op het punt naar Ajax te vertrekken.

De Waalwijkers begonnen erg sterk aan de wedstijd.  Op een besneeuwd veld ging het eerste schot op doel meteen binnen. Zo devieerde het schot van Gianni Zuiverloon na acht minuten spelen via Hansson achter Vandenbussche. De Friesen hadden het meeste balbezit, maar RKC was op de tegenaanval het meest gevaarlijk.  Vlak voor rust kwam de thuisploeg op een verdiende 2-0 voorsprong. Uit een voorzet van Krohn-Deli kopte Maarten Martens binnen.

Vlak na de pauze liet de tot dan toe onzichtbare Klaas Jan Huntelaar van zich spreken. Bij zijn eerste treffer kon hij een vrijetrap van Yildirim eenvoudig binnenlopen. Even later rondde hij koppend een Friese aanval af. Heerenveen was vervolgens de betere, maar een winnende treffer zat er niet meer in. Wel was Huntelaar nog dicht bij zijn derde treffer, maar zijn schot strandde op de dwarsligger. [AN]