Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Parkstad Limburg Stadion
Groningen ging het beste met sneeuw om
Jimmy Wouters

FC Groningen trotseerde in een ijskoud Parkstad Limburg Stadion het beste de sneeuwstorm. De Nooderlingen gingen voor het eerst in meer dan twintig jaar nog eens winnen in Kerkrade: eindstand 1-3.

Toch was de overwinning niet verdiend te noemen. Aanvankelijk was Roda tussen de sneeuwbuien door de betere ploeg. De Limburgers kwamen dan ook verdiend op voorsprong dankzij de Est Oper na een flagrante blunder van de bezoekende defensie. Na de openingstreffer verkleumden de spelers. Beide ploegen speelden erg mat, waardoor ook de supporters bijna aan hun stoel vastvroren.

Ook na rust was Roda aanvankelijk de dominerende partij, maar halverwege die tweede periode kantelde de partij. Danny Buijs maakte twintig minuten voor tijd de gelijkmaker. Roda ging op zoek naar een tweede treffer, maar die viel een kleine tien minuten later aan de overzijde door Mark Jan Fledderus. Vlak voor tijd was Erik Nevland er als de kippen bij toen een hoge bal over alles en iedereen heen stuiterde en zo de wedstrijd besliste.  [AN]