Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Rat Verlegh Stadion
Trainerswissel levert geen resultaat
Jimmy Wouters

De trainerswissel bij NAC Breda heeft de club vooralsnog geen succes opgeleverd. De ploeg, met ex-NEC trainer Cees Lok op de bank, verloor op eigen veld met het kleinste verschil van RKC Waalwijk. De Brabantse derby eindigde zo op 1-2.

Het was een vrij leuke wedstrijd zonder echt hoogstaand voetbal. Het spelbeeld ging echter mooi op en neer waardoor de toeschouwers een aardige pot voetbal te zien kregen. NAC speelde in de eerste periode aardig en kreeg dan ook de betere mogelijkheden. Vlak voor rust was het echter RKC dat op voorsprong kwam via Jochen Janssen. De Belg tikte een voorzet van Van Haaren in doel.

In het begin van de tweede helft kwam de thuisploeg dan verdiend langzij door een fraai afstandsschot van Jenner. De troepen van Lok konden echter niet doorzetten, waardoor RKC het initiatief overnam. Dat overwicht strafte Ricky Hoogendorp, zij het met wat geluk, af. [AN]