Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Willem II Stadion
Willem II blijft op de sukkel
Jimmy Wouters

Willem II geraakt maar niet uit de impasse. De Tilburgers hoopten met vier nieuwe aanwinsten, waaronder Tristan Peersman, het tij te keren. Dat zat er niet in, want de ploeg verloor al voor de dertiende keer, ditmaal met 1-2.

Willem II begon heel zwak aan de partij. Al na twee minuten keek de thuisploeg tegen een 0-1 achterstand aan. De verdediging liet Sluijter te gemakkelijk zijn ding doen. Die bedankte door zijn ploeg op voorsprong te schieten. Willem II bleef vervolgens naastig op zoek naar zichzelf. Het spel was erbarmelijk, maar toch kwamen de Tilburgers vlak voor rust langszij dankzij een doelpunt van Dembele

In de tweede helft ging Willem II dan op zoek naar de winnende treffer. De ploeg speelde echter niet overtuigend genoeg om de verdediging van Heracles te ontmantelen. Twintig minuten voor tijd scoorde Hirayama dan voor de bezoekers na een erg snelle tegenaanval. Willem II probeerde nog wel te scoren, maar slaagde daar niet meer in.  [AN]