Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Zuiderpark
Vijf treffers in ADO - FC Utrecht
Jimmy Wouters

FC Utrecht leek aanvankelijk de overwinning makkelijk mee te graaien uit Den Haag, maar maakte het zichzelf in de slotfase nog behoorlijk moeilijk. Toch kwam de thuisploeg net iets te kort om een puntje thuis te houden. Eindstand: 2-3.

De overwinning van Utrecht was zeker verdiend te noemen. Vooral in de eerste helft hadden de Domstedelingen weinig te duchten van ADO. De bezoekers domineerden en hadden verreweg het betere van het spel. Na twintig minuten spelen kwam de ploeg dan ook op een verdiende 0-1 voorsprong.  Dave van den Bergh scoorde nadat Nelisse slim de buitenspelval wist te omzeilen.

Utrecht bleef vervolgens onder het initiatief van Robin Nelisse doorgaan. Zes minuten later zette diezelfde Robin Nelisse met een leep afstandsschot de 0-2 al op het scorebord. De thuisploeg wist vlak voor rust nog bijna de aansluitingstreffer te maken via Ferry Bodde, zijn schot bleek echter niet goed genoeg.

Na de koffie leek ADO dan het evenwicht te herstellen, maar al vrij vlug keek de ploeg op een 0-3 achterstand aan. Tiendali mocht na een vrije trap van Broerse moederziel alleen de derde treffer binnenkoppen. ADO leek nu volledig afgekeurd te zijn, maar herpakte zich wonderwel. Na een doelpunt van Mols knokte de ploeg zich terug in de wedstrijd.

Na de aansluitingstreffer gingen de Hagenaren er weer helemaal voor. Dit resulteerde nog in een 2-3 door een strafschop van Geert den Ouden. Maar jammer voor hen viel die tweede treffer pas in blessuretijd. [AN]