Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Het Kasteel
Sparta doet een uitstekende zaak
Jimmy Wouters

Sparta heeft een zeer belangrijke overwinning geboekt tegen FC Twente. In het eigen stadion was een vroege goal voldoende voor de drie punten. Meteen de eerste overwinning sinds 16 december toen Vitesse met 1-0 verslagen werd.

Echt verdiend was de overwinnning van de Rotterdammers niet te noemen. De Kasteelheren kwamen wel bijzonder snel op voorsprong. Zo versloeg Oost Twente-keeper Boschker al na amper twee minuten spelen. De ploeg bouwde vervolgens een versterkte nederzetting voor de eigen goal waar Twente geen antwoord op vond.

In de tweede helft trokken de bezoekers dan feller naar voren. Maar de ploeg vond geen enkel wapen op de betonnen muur te ontmantelen. Op de counter waren het zelfs de Spartanen nog het dichtst bij een treffer, maar Oost zag zijn inzet door een uitstekende redding van Boschker uit doel gehouden worden.

De zege is voor de club uit Rotterdam een flinke opsteker in de strijd tegen degradatie, de ploeg wipt over ADO naar de vijftiende stek op twee punten van Twente. [AN]