0-1
0-2
0-3
0-4
88' Robin Nelisse (pen)
Datum: 29/01/2006 14:30
Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Amsterdam ArenA
FC Utrecht slacht Ajax af
Jimmy Wouters

FC Utrecht heeft Ajax in de eigen Amsterdam ArenA een pak slaag gegeven. Na 90 minuten spelen stonden de zware 1-4 cijfers op het bord. De grote man was de AZ- huurling Adil Ramzi, hij nam drie van de vier Utrechtse treffers voor zijn rekening.

Al na twee minuten spelen stonden de mannen van Foeke Booy op voorsprong. Op aangeven van Somers verschalkte Ramzi Ajax-doelman Stekelenburg. Ajax nam vervolgens het heft in handen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Enkele minuten later kregen de Amsterdammers vanop elf meter, na een fout op Lindenbergh, de kans om langszij te komen. Galasek schoot echter hoog over. Ajax bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker, maar was voor rust niet trefzeker.

Onmiddellijk na de pauze kwam de thuisploeg dan verdiend langszij. Rosenberg werd bediend door Charisteas en versloeg daarmee de net ingevallen Franck Grandel. FC Utrecht bleef niet bij de pakken zitten, want nauwelijks een minuut later stond de ploeg terug op voorsprong door een tweede treffer van Ramzi.

FC Utrecht trok zich vervolgens terug op de eigen helft. Ajax zocht wel, maar vond geen opening in de solide verdediging. In de slotfase liep Utrecht nog verder uit door treffers van Ramzi en Nelisse. [AN]