Speeldag: Speeldag 23
Stadion: De Kuip
Feyenoord beleefde moeilijke avond
Dirk Pieters

Feyenoord beleefde een moeilijke avond tegen een verdienstelijk NEC. Pas in de slotfase zorgde wie anders dan Dirk Kuyt voor het winnende doelpunt. Feyenoord kwam eerste nog op achterstand, maar zorgde daarna dan toch voor de 1-2 eindstand.

Feyenoord begon afwachtend aan de wedstrijd en liet NEC rustig rondspelen. Dat gaf met zich mee dat er in de eerste helft weinig te zien was langs beide kanten. De wedstrijd van zondagmiddag tegen Ajax zat bij de Rotterdammers nog duidelijk in de benen. De bezoekers hadden het knap lastig met de verrassing uit de competitie. De brilscore bleef daardoor tot aan de rust op de bordjes.

Ook in de tweede helft bleef NEC goed meevoetballen en kwam het in de 57ste minuut zelfs verdiend op voorsprong. Romano Denneboom bracht de thuisploeg op een 1-0 stand. Feyenoord probeerde iets aan die achterstand te doen, maar verder dan enkele kleine kansjes kwam het niet. Pas zeven minuten voor tijd kwam het op gelijke hoogte van NEC. Peter Wisgerhof zorgde met een zeer ongelukkig baltoets voor de gelijkmaker. Door het eigen doelpunt kreeg Feyenoord vleugels en in de laatste officiĆ«le minuut van de wedstrijd zorgde Feyenoord-topscoorder Dirk Kuyt voor de winnende treffer.  [AN]