Stadion: Vast en goed stadion
Kpaka leidt RBC naar eerste zege
Philippe Crols

RBC Roosendaal heeft lang, heel lang op zijn eerste zege moeten wachten. Het duurde 26 speeldagen om precies te zijn vooralleer de eerste driepunter een feit was. Op vrijdagavond, tegen NEC, was het dus prijs.

De overwinning van de ploeg uit Roosendaal is op z'n minst verrassend te noemen. NEC stond namelijk achtste en kon bij winst klimmen naar plaats zes. De ploeg uit Nijmegen had in de eerste helft dan ook het betere van het spel. Helaas voor de bezoekers werden de kansen niet benut. Vooral Denneboom en Olsson kregen goede kansen, maar slaagden er dus tevens niet in deze te verzilveren. 0-0 was de ruststand.

Na de rust klom RBC op voorsprong. Marcelinho zorgde ervoor dat Sillah (ex-Club Brugge) de 1-0 kon scoren. Dat gebeurde iets over het uur. Met nog twintig minuten op de klok was het weer Marcelinho die aan de basis van een doelpunt lag. Deze keer wist een andere oude bekende, namelijk Paul Kpaka (geleend van Racing Genk), het voorbereidende werk van Marcelinho af te ronden. 2-0 was ook de eindstand. RBC blijft uiteraard laatste en heeft nog steeds negen punten minder dan de voorlaatste, Willem II. NEC kampeert op plaats acht en doet een slechte zaak wat betreft de play-offs.