Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Gelredome
RBC legt Vitesse niets in de weg
Jimmy Wouters

Vitesse heeft op eigen terrein makkelijk afstand weten te nemen van de laatste in de stand. Zo werd RBC met zware 5-1 cijfers verslagen waardoor de negatieve spiraal van vijf verliespartijen op rij doorbroken werd.

Na acht minuten spelen was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Na nauwelijks vijf minuten stond het al 1-0 dankzij een treffer van Junker. Amper twee minuten later verdubbelde Ruud Knol de score uit een vrije trap van Richard Knopper. Na die vroege achterstand schoot RBC plots wakker en zocht de ploeg ook de aanval. Dit resulteerde in een aangename wedstrijd waarin beide teams hun kansen kregen.

In de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd. Beide teams zochten de aanval, maar Vitesse was gewoon het efficiëntste in de afwerking. Zo kwam de ploeg op het uur op 3-0 nadat Youssouf Hersi een voorzet van Fränkel tegen de netten werkte. Twee minuten later stond het al 4-0 door een doelpunt van Knopper. RBC milderde nog via Kpaka maar het was invaller Fred Benson die de eindscore wist vast te leggen. [AN]