Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Willem II Stadion
Huysegems vloert Peersman
Jimmy Wouters

AZ heeft mede door het puntenverlies van Feyenoord terug uitzicht op de tweede plaats. Zelf wonnen de Alkmaarders met 1-3 bij Willem II, waardoor de Tilburgers de nacompetitie bijna niet meer kunnen ontlopen.

AZ opende sterk en kwam al na vier minuten spelen op voorsprong. Na een knappe actie liet Haris Medunjanin doelman Peersman met een fraai schot kansloos. AZ bleef vervolgens nadrukkelijk op zoek gaan naar een tweede treffer. De ploeg kreeg kansen genoeg, maar verzuimde de score uit te diepen. Aan de overzijde was Redan wel trefzeker waardoor de bordjes plotseling in evenwicht kwamen. De Brabanders kwamen vervolgens beter in het spel, waardoor de partij aardig op en neer ging.

In de tweede helft zakte het spel van AZ tot een bedroevend niveau. Toch kwamen de Alkmaarders verrassend op 1-2. Steinsson kopte een hoekschop gelukkig voorbij Peersman. Willem II leek aangeslagen en kwam nog nauwelijks in het stuk voor. AZ controleerde simpel en besliste twee minuten voor tijd de wedstrijd via een doelpunt van Huysegems. [AN]