vitVitesse
spaSparta Rotterdam
0-1
34' Jason Oost (pen)
Vitesse strijdt nog voor Europees voetbal

Vitesse doet nog steeds mee in de strijd om Europees voetbal. De ploeg uit Arnhem won vrijdagavond in de eigen Gelredome met 3-1 van Sparta Rotterdam.

Toch zag het er bij de rust naar uit dat de bezoekers de tweede uitoverwinning van het seizoen zouden gaan boeken. De Rotterdammers gingen namelijk rusten met een 0-1 voorsprong. Die tussenstand was verdiend, want Sparta was eigenlijk de beter voetballende ploeg. Na ruim een half uur resulteerde het veldoverwicht in een doelpunt. Oost schoot zijn ploeg vanop de stip op voorsprong nadat hij eerder door Blondelle in het strafschopgebied naar de grond werd getrokken. De thuisploeg kreeg voor rust nog een grote kans op de gelijkmaker toen Knopper van dichtbij de bal op de paal knalde.

In de tweede helft kwam Vitesse echter als herboren uit de kleedkamer. De thuisploeg zette Sparta meteen onder druk en had de achterstand na tien minuten weggewerkt. Met een mooie vrije trap schoot Janssen de 1-1 op de bordjes. Iets voorbij het uur spelen kwan Vitesse dan eindelijk op voorsprong. Junker mocht randje buitenspel de 2-1 voorbij Ponk schieten. Luttele minuten later besliste de Mul de wedstrijd door de 3-1 eindscore op het bord te prikken. [AN]