Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Parkstad Limburg Stadion
Roda speelt bekerkater van zich af
Jimmy Wouters

Roda JC heeft zaterdagavond de lullige uitschakeling in het bekertoernooi tegen Ajax van zich af weten te spelen. De Limburgers kregen dan ook mer RBC een gewillige tegenstander voorgeschoteld, waardoor de score uiteindelijk op 5-1 bepaald werd.

Simon Cziommer was de grote man van de avond en bewees eens te meer zijn grote waarde voor de Kerkraders. De Duitse middenvelder scoorde drie keer.  Binnen de 25 minuten zette hij met twee doelpunten zijn ploeg op rozen. Vijf minuten later leverde hij dan nog eens de beslissende pass waarop Sonko de wedstrijd kon beslissen.

Na de thee kwam het bijzonder zwakke RBC even opzitten, maar verder dan de aansluitingstreffer van Fleur geraakten de Roosendalers niet. Roda liep vervolgens nog simpel uit. Met een fraaie vrije trap zorgde Cziommer voor de 4-1 en in de slotfase scoorde Rudge, na een scrimmage voor doel. [AN]