Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Willem II Stadion
Historische overwinning voor PSV
Jimmy Wouters

PSV heeft zaterdagavond bij Willem II de duizendste zege in de eredivisie geboekt. De Tilburgers werden in eigen huis met 0-3 verslagen. Opmerkelijk detail: de eerste overwinning van PSV in de eredivisie dateert van 7 oktober 1956. Ook toen was Willem II het slachtoffer.

De Eindhovenaren speelden niet bepaald een sterke wedstrijd, maar scoorden gewoon op de belangrijke momenten. Na nauwelijks zes minuten spelen vloerde Aissati doelman Peersman met een lob. PSV controleerde terwijl Willem II op zoek ging naar de gelijkmaker. Veel verder dan een schot van Agustien op de paal geraakten de Tilburgers niet. Vlak voor het rustsignaal besliste PSV dan het duel. Addo maakte er 2-0 van en amper 19 seconden later zette Koné de 0-3 eindcijfers op het bord.

De tweede helft was vervolgens een maat voor niets. PSV controleerde simpel het duel. De ploeg maakte ook geen aanstalte meer om de score op te drijven. Willem II van zijn kant probeerde het wel maar geraakte niet meer in de buurt van het doel van Zoetebier. [AN]