Stadion: Amsterdam ArenA
NAC snoept Ajax punt af
Jimmy Wouters

Ajax heeft zondagmiddag niet weten te profiteren van het puntenverlies van concurrent Feyenoord. De Amsterdammers gaven immers in de slotfase twee punten te grabbel tegen NAC Breda.

Nog voor het duel goed en wel gestart was, stond het al 1-0. Niemand anders dan Klaas-Jas Huntelaar zette Ajax op voorsprong. Ajax bleef in die eerste helft voor de aanval kiezen. De ploeg speelde enkele fraaie kansen bij mekaar, maar zowel Markus Rosenberg als Huntelaar konden niet voor de 2-0 zorgen. NAC kwam er in die eerste periode nauwelijks uit. De ploeg was enkel via Leonardo wat gevaarlijk. Rosenberg kreeg nog voor rust de kans op een dubbele voorsprong, maar zijn kopbal strandde op de kruising.

Doordat Ajax de gemiste kansen bleef opstapelen, begon NAC in zichzelf te geloven. Zo kwamen de bezoekers bijzonder sterk uit de kleedkamper. De Brabanders kregen via Leonardo, Sno en Slot drie goede kansen, maar de uitstekend keepende Stekelenburg voorkwam de gelijkmaker.

Het spel golfde over en weer en waardoor de supporters de winnaars van de wedstrijd waren. Beide ploegen kregen nog wat kansen, maar aanvankelijk lukte scoren niet. Tien minuten voor affluiten kwam NAC dan toch verdiend langszij. Met een werkelijk fenomenaal schot vanaf ruim twintig meter versloeg Mendes dan toch doelman Stekelenburg.

In de blessuretijd ging Ajax bijna nog met de winst lopen, maar de omhaal van Huntelaar ging nipt over. [AN]