Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Amsterdam ArenA
Ajax kruipt door het oog van de naald
Jimmy Wouters

Ajax is woensdagavond in de eigen ArenA met de schrik vrijgekomen. De ploeg stond lang 0-1 achter, maar kon in de slotminuten de scheve situatie alsnog recht getrokken worden.

Ajax speelde bijzonder zwak en slordig. De ploeg leed veel balbezit waardoor er nauwelijks doelgevaar gecreĆ«erd werd. Enkel Boukhari was in de eerste helft dicht bij een treffer. Vitesse wist echter voor rust het slappe Amsterdamse spel niet af te straffen ondanks goede kansen voor Janssen en Hersi.

Na de pauze lukte het Vitesse wel om de score te openen. Galasek verspeelde de bal kinderlijk eenvoudig aan de Mul. Die bediende Hersi en de middenvelder kon volledig vrij de 0-1 binnenkoppen. Ajax voerde vervolgens de druk wat op, maar mocht vooral Huntelaar op beide knieĆ«n bedanken. In de laatste minuut lukte het hem om de gelijkmaker te scoren. In blessuretijd zorgde Charisteas nog voor de onverhoopte overwinning. [AN]