Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Huysegems maakt Heerenveen af
Jimmy Wouters

AZ heeft een mooi slot gebreid aan het seizoen 2005-2006. Door een zware 2-4 overwinning bij Heerenveen sluiten de Alkmaarders de competitie af als nummer twee en komen ze zo in de play-offs uit tegen Groningen.

AZ spaarde tal van basisspelers met het oog op de komende play-off wedstrijden. Maar ook zonder sterkhouders speelde de ploeg uitstekend. Het slappe Heerenveen werd voor rust geen enkele kans gelaten. Koevermans bracht de bezoekers al na 10 minuten op voorsprong. AZ bleef heer en meester en scoorde voor rust nog één keer dankzij een mooie kopbal van Huysegems

Vlak na de pauze leek Huysegems met een prachtig schot in de winkelhaak de zege veilig te stellen, maar Heerenveen kwam wonderwel terug in de partij. Na ruim een uur spelen zorgde Mark de Vries voor de aansluitingstreffer. Luttele minuten later stond het plots 2-3 na een mooi geplaatste vrije trap van Daniel Pranjic. Heerenveen probeerde het nog, maar het was Danny Koevermans die vlak voor tijd aan de overzijde raak trof. [AN]