Speeldag: Eindronde: Finale (Heen)
Stadion: Amsterdam ArenA
Ajax stapje dichter bij Champions League
Jimmy Wouters

Ajax moet komende woensdag een 2-0 voorsprong zien te verdedigen op het veld van Groningen. De Amsterdammers lijken zo alsnog op weg naar de Champions League.

De nummers vier en vijf uit de competitie lieten mekaar in de strijd om een ticket voor het kampioenenbal geen duimbreedte toe. Beide ploegen waren in de Amsterdam ArenA aan mekaar gewaagd, maar het was Ajax dat na tien minuten op voorsprong kwam via Rosenberg. Groningen lag zeker niet onder maar de kansen afwerken lukte o zo moeilijk.

In de beginfase van de tweede helft was Ajax iets beter, maar zakte daarna wat weg. Zowel de thuisploeg als Groningen kregen enkele goede kansen, maar de Amsterdammers waren in de zone van de waarheid iets trefzekerder. Iets voorbij het uur kwam Ajax dan op 2-0 dankzij Angelos Charisteas. Groningen probeerde nog het belangrijke uitdoelpunt te scoren, maar de beste kansen vielen nog aan de overzijde. [TH]