Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stade du Vélodrome
Marseille wint eerste thuiswedstrijd
Ruben Claesen

Olympique Marseille heeft haar eerste thuisduel winnend weten af te sluiten. Het versloeg Stade Rennes met 2-0.  Tot aan de openingsgoal was Rennes de betere ploeg, maar het kon te weinig kansen afdwingen. Marseille deed dat wel, groeide ook in de wedstrijd en won verdiend.

De eerste kans was voor de bezoekers. Op het kwartier kreeg Youssouf Hadji een goeie kopkans op voorzet van M’Bia, de Marokkaan verzuimde te scoren. Rennes had lichtjes overwicht en kwam na een halfuur spelen weer dicht bij de openingsgoal, de vrije trap van Monterrubio miste maar net het doel van Carasso. Vijf minuten voor rust was het Marseille dat scoorde. Hadji verloor de bal aan Cana die een voorzet vanop de rechterflank verstuurde, Pagis werkte de bal binnen. 1-0 was ook de ruststand.

Na de rust zocht Rennes naar de gelijkmaker, maar Marseille speelde goed georganiseerd en trok stilaan het laken naar zich toe. Rennes kwam nog dicht bij de gelijkmaker toen een bal van de lijn gehaald werd, van dan af was het één en al Marseille dat de klok sloeg. Dat overwicht resulteerde vijf minuten voor tijd ook in de 2-0. Na een schitterend nummer van wie anders dan Franck Ribéry kon Toifilou Maoulida de bevrijdende en tot het einde standhoudende 2-0 netten.