Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Polman Stadion
Heracles wint streekderby van FC Twente
Jimmy Wouters

Heracles Almelo heeft de nieuwe competitie goed aangevat. De ploeg versloeg op eigen veld streekgenoot FC Twente met 3-0. Het houdt zo een fraai record staande. Sinds het seizoen '63-'64 verloor Heracles immers geen enkel openingsduel meer.

Toch had de ploeg uit Almelo het niet onder de markt met FC Twente. De Tukkers begonnen fel aan de wedstrijd en waren eigenlijk gedurende de hele eerste helft de betere ploeg. De ploeg domineerde, maar wist uit de gecreëerde kansen geen doelpunt te putten. Geheel onverwacht kwam Heracles in de 38e minuut op voorsprong. Uit een hoekschop van Biseswar kopte Quansah de 1-0 tegen de netten. Luttele minuten later moest Twente dan met tien man verder nadat Wilkshire voor een grove overtreding op Klaven rood kreeg.

Ook met tien man bleef FC Twente de wedstrijd domineren. Heracles kroop massaal terug en speculeerde op de counter. De Tukkers kregen enkele goede kansen, maar misten iets meer doelgerichtheid op de beslissende momenten. Tien minuten voor tijd gooide Tanghe de wedstrijd op slot door een snelle tegenaanval genadeloos af te straffen. Het werd zelfs nog erger voor de bezoekers, want in de toegevoegde tijd maakte Biseswar er nog 3-0 van. [AN]