Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
NEC legt PSV niets in de weg
Jimmy Wouters

PSV Eindhoven heeft op de openingsspeeldag geen misstap begaan. De regerend landskampioen was in het eigen Philipsstadion duidelijk de meerdere van NEC. 3-1 was dan ook een logische eindstand.

PSV begon vrij stroef aan de partij. De ploeg had veel middenveldsspel, maar geraakte niet in de doelzone van NEC. De slordigheden stapelden zich op, waardoor de wedstrijd niet veel om het lijf had. Op het halfuur begon de Eindhovense motor wat warm de draaien en ontstonden er wat kansjes. Vlak voor de pauze kwam PSV dan toch op voorsprong. Uit een hoekschop kopte aanvoerder Cocu onhoudbaar binnen. In de toegevoegde tijd tikte Alex een inzet van Koné over de doellijn, waardoor de thuisploeg met een comfortabele 2-0 kon gaan rusten.

NEC, dat in de eerste helft, buiten een betere beginfase, niet in het stuk voor kwam, bleef ook in de tweede helft achter de feiten aanlopen. Het was PSV dat de wedstrijd eenvoudig onder controle had. De thuisploeg wist nog Ã©Ã©nmaal te scoren. Op het uur maakte Jan Vennegoor of Hesselink mogelijk zijn laatste doelpunt voor de Eindhovense club. In de allerlaatste minuut mocht Rutger Worm nog namens NEC voor de eerredder zorgen. [AN]