Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Allianz Arena
Nürnberg pakt punt mee uit München
Philippe Crols

Naast Schalke 04 - Werder Bremen op vrijdag en Hamburg - Hertha op zondag stond op zaterdag nog een andere topper op het programma. Het ging om Bayern München - Nürnberg. Twee teams die voor aanvang van de derde speeldag samen met Bremen nog aan de leiding stonden. Na het puntenverlies van Bremen kon een van beide teams dus een zeer goede zaak doen. Geen van beide profiteerden echter. Het bleef 0-0 in de Allianz Arena.

De bezoekers begonnen net als vorige week zonder prijsschutter Robert Vittek aan de partij. Hij was nog steeds geblesseerd. Mintal zou uiteindelijk maar tien minuten meespelen en dus was de voorhoede weer zo goed als onthoofd. Bij de thuisploeg kreeg Santa Cruz de voorkeur op Podolski en stond onze landgenoot Van Buyten weer in de basis. De 69.000 toeschouwers in een uitverkochte Allianz Arena zagen redelijk wat kansen in de 174ste Beierse derby. Doelpunten echter niet. Ondanks de zwakkere aanval kregen de bezoekers al meteen twee kansen. Eerst kopte Polak een voorzet van Banovic net naast en vervolgens verkwanselde diezelfde Banovic ook een kans.

Na een kwartier nam Bayern de wedstrijd in handen. Vorige week was onze landgenoot Van Buyten al dicht bij een eerste competitie-doelpunt en ook vandaag was dat het geval, maar Nürnberg-doelman Schäfer gunde het de verdediger niet. Een minuut later was Schäfer weer attent op een poging van Schweinsteiger. De doelman was de man in vorm bij de bezoekers. Hij hield voor rust de nul op het bord door de inzet van eerst Salihamidzic en vervolgens Lucio te redden. Ook Nürnberg was nog twee maal gevaarlijk voor rust. Schroth, de matchwinnaar van vorige week, kon echter geen van beide keren doel treffen. De ruststand was dan ook 0-0.

Kort na rust was Makaay dicht bij zijn derde van het seizoen. Na een actie van Schweinsteiger omspeelde de Nederlander Schäfer, maar besloot vervolgens in het zijnet. Meteen erna kwam Podolski hem vervangen. Dan was het weer even opletten voor Bayern. Galasek nam net voor het uur Kahn vanop afstand onder vuur en iets na het uur moest Van Buyten Schroth het scoren beletten. Bij Bayern zullen ze Schäfer wellicht wel vervloekt hebben. Hij stond als een muur en geen enkele thuisspeler geraakte er voorbij. Noch Santa Cruz, noch Podolski, noch Scholl slaagden erin de Nürnberg-doelman te vloeren. Bayern bleef druk zetten, maar kwam twee minuten voor tijd nog goed weg toen de ingevallen Mintal van dichtbij overschoot. Het bleef dus 0-0 waardoor beide teams samen met Schalke 04 aan de leiding komen.