Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Gelredome
AZ omzeilt moeilijke klip
Jimmy Wouters

AZ Alkmaar heeft bewezen dat het een ploeg is om naar uit te kijken. Na de overtuigende 8-1 overwinning van de openingsspeeldag wist de ploeg ook de moeilijke verplaatsing op Vitesse winnend af te sluiten. In Arnhem werd er, weliswaar moeizaam, met 1-3 gewonnen.

Toch was er op de overwinning niets af te dingen. AZ domineerde de partij maar had het bijzonder moeilijk om openingen in de stugge Arnhemse verdediging te vinden. Het doelpunt van Koevermans halverwege de eerste helft was zowat het enige hoogtepunt van een teleurstellende eerste periode.

Na de pauze viel er gelukkig iets meer te beleven. Vitesse probeerde druk te zetten, maar miste de efficiëntie van de bezoekers. Zo leverde de eerste de beste Alkmaarse aanval in de tweede periode meteen een doelpunt op. Schaars strafte het geklungel in de verdediging genadeloos af. AZ dankte de zege vooral aan effectiviteit. Ook na de rust was dus één van de eerste echte kansen direct raak.

In een zeer geanimeerde slotfase bracht Lazovic Vitesse nog even in de wedstijd, maar in blessuretijd nam De Zeeuw alle twijfels weg door de 1-3 eindscore op het bord te zetten. [AN]