Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
Ronald wint broederstrijd van Erwin
Jimmy Wouters

PSV heeft de eerste klassieker van het seizoen gewonnen. In het eigen Philipsstadion was de ploeg een maatje te groot voor Feyenoord, eindstand 2-1.

De Eindhovenaren waren in de eerste helft heer en meester. Het veldoverwicht resulteerde al snel in de openingstreffer. Na zeven minuten schoot Jefferson Farfán de bal voorbij Henk Timmer. PSV bleef domineren en stelde de Feyenoord-defensie enkele keren flink te kijk. Toch duurde het tot vlak voor rust alvorens Alex de score kon verdubbelen. Luttele minuten later gebeurde dan het ondenkbare. Jonathan de Guzman strafte een onoplettendheid in de verdediging van PSV af, waadoor de tweede helft alsnog spannend dreigde te worden.

Na de pauze zakte het spelpijl en kwam Feyenoord wat beter in de wedstrijd. Maar beide teams bleven te slordig acteren om echt grote kansen bij elkaar te spelen. Op de tegenaanval was PSV nog het dichtsy bij een treffer, maar vooral Koné verzuimde om PSV naar veilige oorden te schieten.

In een tumultueuze slotfase mocht Feyenoord toch nog aanspraak maken op de gelijkmaker, maar scheidsrechter Vink keurde een doelpunt onterecht af. [AN]