Speeldag: Speeldag 6
Stadion: De Goffert
NEC heeft eerste overwinning beet
Jimmy Wouters

Mario Been heeft eindelijk zijn eerste overwinning als trainer in de eredivisie beet. NEC won namelijk vrijdagavond in de Goffert met 2-0 van Heracles.

Het was een best genietbare partij waarin NEC vooral in het eerste halfuur indruk maakte. De wendbare Nijmeegse aanvallers waren een geseling voor de statische bezoekende defensie. De thuisploeg kwam dan ook al vrij vroeg op voorsprong nadat Boutahar ongehinderd vanaf 16 meter mocht aanleggen. NEC bleef vervolgens de bovenliggende partij en kreeg via Boutahar en Denneboom nog enkele uitstekende kansen, maar beide heren verzuimden de wedstrijd definitief te beslissen.

Net na de rust kwam Heracles eindelijk eens de neus aan het venster steken. Nadat het 45 minuten afwezig was geweest, kreeg de ploeg net na de koffie enkele kansen. Telkens lag doelman Babos in de weg. Na de sterke openingsfase zakten de bezoekers wederom in mekaar en kon NEC de wedstrijd eenvoudig uitspelen. Een kwartier voor tijd besliste Boutahar dan toch de wedstrijd door zijn tweede van de avond te maken. [AN]