Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Abe Lenstra Stadion
De Mul scoort voor Ajax
Dirk Pieters

Ajax kende zaterdagavond weinig problemen met een zwak Heerenveen. Het werd 0-2 dankzij doelpunten van Tom de Mul en Wesley Sneijder. In een goed gevuld Abe Lenstra stadion kon de thuisploeg nooit geen vuist maken.

Heerenveen probeerde Ajax van in het begin vast te zetten, maar dat lukte enkel goed in de beginfase. Daarna was het Ajax dat het initiatief overnam. Na een kwartier kwamen de bezoekers op voorsprong. Onze landgenoot Tom de Mul zorgde, op aangeven van Sneijder, voor de openingstreffer. Hij schoot met de buitenkant van de voet de bal voorbij Heerenveen-doelman Vandenbussche. Ajax controleerde vanaf toen rustig de wedstrijd en zo bleef het 0-1 aan de rust.

Diep in de tweede helft begonnen de Friezen meer druk te zetten, maar dat zorgde ook voor ruimte bij Ajax. Een klein kwartier voor tijd nam Wesley Sneijder alle twijfels weg. Hij zorgde met een vrije trap voor de beslissende 0-2. Heerenveen leek nog even iets terug te proberen doen, toen verdediger Michel Breuer uit buitenspelpositie de 1-2 aan liet tekenen. De goal werd echter terecht afgekeurd door scheidsrechter Blom.

Ajax behoudt met deze overwinning de koppositie in de eredivisie, op korte afstand gevolgd door PSV en AZ.