Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Het Kasteel
Sparta wint Rotterdamse derby
Jimmy Wouters

Sparta Rotterdam was in een typische derby te sterk voor stadsgenoot Exclesior. In het Kasteel nam de ploeg revanche voor de 3-1 nederlaag van eerder dit seizoen, einduitslag 2-1.

De Spartanen domineerden van begin af aan de wedstrijd. Toch kwam de thuisploeg na een dik kwartier op achterstand. De totaal vrijstaande Rojer duwde een voorzet van Slory simpel in doel. Sparta bleef niet bij de pakken zitten en kwam twee minuten later verdiend weer langszij. Uit een hoekschop van Vlug kopte Schenkel raak. Sparta bleef domineren en kwam nog voor rust verdiend op voorsprong via Medunjanin.

In de tweede periode ging Excelsior wel op zoek naar de gelijkmaker, maar de ploeg slaagde er niet echt meer in om gevaarlijk te zijn. De bezoekers lieten daarbij achterin erg veel ruimte vrij, maar Sparta weigerde om daarvan te profiteren. [AN]