Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Arke Stadion
Afstraffing voor Feyenoord
Jimmy Wouters

FC Twente lijkt goed op weg naar een plekje richting play- offs voor een plekje in de voorronde van de Champions League. De Tukkers versloegen zondagmiddag in eigen huis Feyenoord met duidelijke 3-0 cijfers.

Het was Twente dat heer en meester was. De 3-0 einduitslag was hiervan de juiste weergave. Toch kreeg Feyenoord via Timothy Derijck in de openingsfase een uitgelezen kans op de 0-1, maar daarna ging het compleet fout.

De Tukkers brachten een stuk verzorgder voetbal op de grasmat en kwamen halverwege de eerste helft dan ook verdiend op voorsprong. Jeroen Heubach werd door Touma weggestuurd en versloeg vervolgens doelman Ekramy met een afgeweken schot. Feyenoord claimde even later een penalty na een duel tussen Aissati en Lucius, maar de ref ging hier niet op in.

Met de inbreng van Castelen en Lensky probeerde Koeman het tij nog te doen keren, maar ook na de rust bleef Twente de wedstrijd domineren. Op het uur kopte Bakircioglu de verdiende 2-0 voorbij Ekramy. Feyenoord ging vervolgens als kippen zonder kop op zoek naar doelpunten, waardoor de deur achterin wagewijd werd opengezet. Wederom profiteerde Bakircioglu van de gekregen ruimte en zette met een hard schot de 3-0 eindcijfers op het bord.