Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Amsterdam ArenA
Ajax laat thuis dure punten liggen
Dirk Pieters

Het Nederlandse Ajax deed zondagmiddag een slechte zaak. De Amsterdammers kwamen in de eigen ArenA niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Excelsior. Na de 3-0 nederlaag tegen Werder Bremen, meteen de tweede zware klap voor de Nederlandse topclub.

De thuisploeg nam vanaf het begin het initiatief, maar kon daar weinig mee aanvangen. Gelukkig brak Edgar Davids de ban door een vrije trap staalhard tegen de netten te schieten na 18 minuten; 1-0. De bezoekers lieten zich niet doen en na een grote fout van John Heitinga zorgde Slory voor de 1-1. Ook na de gelijkmaker bleef de Ajax-verdediging klungelen en zorgde Eldridge Rojer voor de verrassende 1-2 voorsprong.

Na de rust kwam Ajax nog op gelijke hoogte. Het was Klaas Jan Huntelaar die de bordjes weer in evenwicht bracht. Verder dan de 2-2 kwam het niet meer. De Amsterdammers speelden vervolgens erg slordig en onnauwkeurig. Ook de invallers Kenneth Perez en Ryan Babel konden het tij niet meer keren en zo bleef het 2-2.