Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Oosterpark Stadion
AZ deelt de punten met Groningen
Dirk Pieters

Na Ajax kon ook AZ zijn wedstrijd van zondagmiddag niet winnen waardoor koploper PSV zich mag uitroepen tot winnaar van het weekend.  De Alkmaarders kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Groningen.

Het waren de bezoekers die het beste aan de wedstrijd begonnen. Al na 26 minuten zorgde Danny Koevermans voor de 0-1 voorsprong. De aanvaller van AZ was bij de pinken om een te korte terugspeelbal in doel te werken. Ook na de 0-1 bleven de bezoekers de betere ploeg, maar vergaten ze de kansen om te zetten in doelpunten. Zo bleef Groningen in de wedstrijd en kon het nog toeslaan in de tweede helft.

De thuisploeg begon furieus aan de tweede helft. AZ kwam er nog nauwelijks aan te pas, maar ook scoren leek een moeilijke opdracht voor Groningen. Pas in de slotfase zorgde de Noor Erik Nevland met een fraaie treffer voor de 1-1. In de allerlaatste minuten kreeg Luis Suárez nog enkele goede mogelijkheden, maar de Uruguayaan vergat de klus af te maken.

Door het gelijke spel ziet AZ de achterstand op koploper PSV opnieuw oplopen tot zes punten. Daarnaast is ook FC Twente de Kaasstedelingen op één punt genaderd.