Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Oosterpark Stadion
Groningen stuit opmars NAC Breda

Groningen heeft zaterdag een einde gemaakt aan een trieste reeks. Nadat de ploeg vorig seizoen onaantastbaar was in de eigen Euroborg verging het de ploeg deze jaargang minder succesvol in de voetbaltempel. Na zes wedstrijden zonder zege wonnen de Noorderlingen nog eens een partij in eigen stadion. NAC Breda was het slachtoffer en moest met een 3-1 nederlaag huiswaarts keren.

Beide ploegen waren erg aan mekaar gewaagd, al was het toch Groningen dat meer aggressiviteit voor de dag legde. In een eerste helft die gezapig op gang kwam, waren de eerste kansjes voor de thuisploeg. In de zesde minuut kwam Groningen al op voorsprong. Zoetebier kon in eerste instantie nog wel het schot van Nevland keren, maar was kansloos op de rebound van Fledderus

Vlak na de pauze kwam NAC dan op gelijke hoogte. Na een knappe actie van Zonneveld belandde het leer in de voeten van Edwin de Graaf. Die twijfelde niet en bracht op die manier zijn ploeg terug op gelijke hoogte. De heropleving van NAC was maar van korte duur, want al vrij snel nam Groningen het initiatief over. Halverwege de tweede helft kwam Groningen opnieuw op voorsprong. De thuisploeg zette dat overwicht nog in twee doelpunten om. De eerste kwam van de voet van Nevland en tien minuten later besliste van der Laak vanop de stip de partij.